середу, 29 квітня 2015 р.

Відзначення Дня Перемоги у школах!



Шановні вчителі!

Міністерство освіти і науки України рекомендує школам активізувати роботу, спрямовану на формування шанобливого ставлення і поваги до ветеранів війни та нинішніх захисників Вітчизни.


Відповідно до рекомендацій МОН, розроблених Українським інститутом національної пам’яті, щодо заходів з відзначення у 2015 році 70-ї річниці Перемоги над нацизмом у Європі та 70-ї річниці завершення Другої світової війни, у школах мають бути організовані й проведені: 
  • урочисті лінійки,
  • уроки мужності,
  • інформаційні години,
  • лекції, бесіди,
  • тематичні уроки та інше.
Рекомендації Українського інституту національної пам'яті про відзначення цієї дати,методичні рекомендаціїщодо використання символу червоного маку, розроблені цим же інститутом,  таінфографіку про Україну до теми дивіться тут ...
До проведення урочистих заходів мають бути залучені ветерани війни та учасники антитерористичної операції.
У виборі календарної дати проведення всіх заходіврекомендовано обрати кінець першої декади травня, що пов’язано з капітуляцією націонал-соціалістичної Німеччини й офіційним святкуванням Дня Перемоги антигітлерівської коаліції значною частиною країн світу – 8 та 9 травня 1945 року відповідно.

Урочисті лінійки, присвячені Дню пам’яті та примирення, у 2015 році 8 травня в школах проходитимуть під гаслом:"1939–1945. Пам’ятаємо! Перемагаємо!". Із метою вшанування пам'яті загиблих воїнів Другої світової війни, учасників АТО їх зміст рекомендовано супроводжувати хвилиною мовчання.


Із змістом рекомендацій МОН можна ознайомитись запосиланням.

Немає коментарів:

Дописати коментар